Dia de la dona i la ciència

events /eventos

Quantes dones científiques coneixes?

Si en coneixes alguna, crec que ja en deus saber més que la mitjana.

Com en molts altres àmbits ,probablement hem de fer un esforç per reconèixer si en la nostra base de coneixements adquirits a l’escola  hi havia alguna científica en el llibre de text que teníem.

Fa poc he descobert que existeix el  “Dia de la dona i de la Ciència” i és avui 11 de febrer. Que ho hagi descobert fa poc, és comprensible, ja que aquest dia s’ha començat a celebrar des de l’any passat.

Tal com diu la vikipèdia: “Aquest dia, va ser decidit l’any 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per tal de promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits. Es va celebrar per primera vegada l’11 de febrer de  2016”.

Gràcies a la revista Principia he descobert 5 científiques que van fer grans descobriments. Podeu saber-ne més llegint l’article al seu web.

A més a més, també vull compartir com ha estat el procés de treball per generar aquesta il·lustració sobre “5 científicas que te gustará descubrir”.

Primer vaig fer una recerca de qui eren i com eren. I vaig decidir fer un retrat a tinta de cadascuna.

Amb Photoshop les vaig retocar i les vaig passar a monotó (la línea d’un sol color) i després les vaig ajuntar totes en un document final afegint-hi un fons de color.

Bé, doncs ara ja sabeu, que apart de descobrir 5 dones científiques, també podeu saber quina feina hi ha darrera d’una il·lustració.

definitiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s