Dia de la dona i la ciència

events /eventos

Quantes dones científiques coneixes?

Si en coneixes alguna, crec que ja en deus saber més que la mitjana.

Com en molts altres àmbits ,probablement hem de fer un esforç per reconèixer si en la nostra base de coneixements adquirits a l’escola  hi havia alguna científica en el llibre de text que teníem.

Fa poc he descobert que existeix el  “Dia de la dona i de la Ciència” i és avui 11 de febrer. Que ho hagi descobert fa poc, és comprensible, ja que aquest dia s’ha començat a celebrar des de l’any passat.

Tal com diu la vikipèdia: “Aquest dia, va ser decidit l’any 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per tal de promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits. Es va celebrar per primera vegada l’11 de febrer de  2016”.

Gràcies a la revista Principia he descobert 5 científiques que van fer grans descobriments. Podeu saber-ne més llegint l’article al seu web.

A més a més, també vull compartir com ha estat el procés de treball per generar aquesta il·lustració sobre “5 científicas que te gustará descubrir”.

Primer vaig fer una recerca de qui eren i com eren. I vaig decidir fer un retrat a tinta de cadascuna.

Amb Photoshop les vaig retocar i les vaig passar a monotó (la línea d’un sol color) i després les vaig ajuntar totes en un document final afegint-hi un fons de color.

Bé, doncs ara ja sabeu, que apart de descobrir 5 dones científiques, també podeu saber quina feina hi ha darrera d’una il·lustració.

definitiu

Una mirada al 2016, per tirar endavant amb el 2017!

events /eventos

Ja ha començat un nou any, un nou curs i uns nous desitjos per a aquest 2017.

Diuen que per a encarar un nou curs és recomanable fer un repàs dels objectius assolits l’any anterior. Així que començaré l’any innovant i dedicaré un temps a fer aquesta reflexió sobre aquest any passat. Aquesta idea m’ha vingut, gràcies a l’il·lustrador Magoz que en el seu blog acostuma a fer recomanacions i consells per a il·lustrador/es.

Una bona manera de revisar l’any és repassant els correus per data, i veient com han anat els projectes amb els clients. És una tasca pesada, però després serveix per a recuperar contactes i tenir una imatge general de com ha anat.

El 2016 vaig començar a col·laborar amb la revista “la Maleta de Portbou”.
He continuat col·laborant amb “Pikara magazine”, i m’he animat a il·lustrar una secció nova sobre coaching feminista fent il·lustracions animades en format gif.

gafas_feministas_webok

He mantingut la revista Cuadernos de Pedagogía, amb la novetat d’ il·lustrar la secció d’opinió mensualment, generant dues il·lustracions cada mes. Això m’ha suposat un repte, m’ha creat una rutina de feina i m’ha fet adonar que la creativitat molts cops és qüestió de repetició i perseverança, i no pas tant de talent i prou.

escuela_mundo.jpg

He intentat internacionalitzar-me, he escrit a diverses agències de França i alguna anglesa. Vàries diuen que els agrada molt la meva feina, però que ara no necessiten ningú.

Pel que fa a col·laboració voluntària, he fet un cartell per a Nit dempeus de pl. Catalunya (Nuit Debout).

cartell2.jpg

Al febrer, vam realitzar el taller  “Vesteix Poesia”amb la Lourdes, incorporant una vessant de tallerista a la meva vida, a l’Espai Avinyó de Barcelona .
12710966_1505746923065903_2693355346907037_o-1

etiquetajpg

També es va moure l’exposició-recull d’il·lustracions guanyadores del premi Junceda 2015. He aconseguit que s’exposin al Centre Cívic Horta Guinardó i també a Ca la Dona, on he conegut el col·lectiu Fem Art. Gràcies a tot això, he assistit a les Jornades feministes.

Finalment m’ha sortit un encàrrec amb l’Ajuntament de Vitòria per a l’Escola d’Igualtat, un altre per al Consell de Joventut de Barcelona i una col·laboració amb Setem.

14199534_1839102039646592_991797708528214994_n.jpg

El 2016 ha estat un any intens de creixement pel que fa a la il·lustració. Esperem que l’any que ve vagi encara millor!!

Respecte a la meva vida personal he pogut viatjar a Cadiz, Hèlsinki i Lisboa. Tres llocs que m’han omplert i m’han enriquit molt.

Il·lustració per prensa especialitzada en temes d’educació

events /eventos

Comparteixo una mostra de la col·laboració mensual que he estat fent durant aquest any 2016  per a la revista Cuadernos de Pedagogía. Les il·lustracions tracten temes tant variats com: la protecció de la identitat digital a les aules, el tema del dol a l’escola, com educar per prevenir la violència de gènere, etc.

violencia-aulaviolencia_escolarla-muerte-en-el-auladuelo-infantilidentidad-digitalproteccion-internetesuela-metamorfosisescuela-cambioeducacion-sostenibleescuela-ecologicaabandono-escolarpobreza_infantil

Presentació de Pikara 4 Anuari

events /eventos

Aquest dijous 6 d’octubre, tindré  el plaer d’assistir a la Presentació de Pikara, l’anuari num. 4, a la Llibreria Espai  Contrabandos.  Gràcies a aquest meravellós projecte puc il·lustrar articles que sempre em fan aprendre coses noves sobre temes com la gestació subrogada, la maternitat, la transexualitat, …   Ens veiem allà!

Cartel-Barcelona.jpg